General
Velkommen til CELF Onboarding EUD / EUX. Som du ved, må vi ikke modtage dig på skolen på grund af Corona situationen og de restriktioner, der er fulgt med. For at give dig den bedste start på din uddannelse, har vi derfor lavet denne Onboarding til dig.
Her finder du information om skolen, den uddannelse du skal igang med, introduktion til forskellige systemer, herunder skolens læringsplatform, som du skal anvende gennem hele din uddannelse samt Zoom som er den videoplatform, vi anvender til at undervise dig på, så længe vi ikke kan mødes fysisk.
For at se dine undervisningsforløb på CIP skal du klikke her. Så kommer du til vores startside, hvor du klikker på Unilogin. Når du er logget på finder du undervisningsforløbene i venstre side under Mine rum.
Har du glemt din UNI-kode, så klik her for at få anvisning til, hvordan du kan få en ny kode. Har du glemt dit UNI-brugernavn så kontakt skolen.
Kok, bager, og ernæringsassistent
Faglærerne på fødevareuddannelserne fortæller om dit undervisningsforløb
Underviserne byder dig velkommen og forklarer om, hvad der skal ske på din uddannelse.
Præsentation af undervisningen i den første tid
Video med præsentation af de forskellige undervisningsforløb
Om uddannelserne
Herunder kan du læse mere om uddannelserne på CELF
Gastronom / Cater
Har du sans for god smag og helt styr på umami? Hvis ikke, så får du det, når du træder ind i de topmoderne undervisningskøkkener på CELF. Under uddannelsen til gastronom/kok lærer du både om den gode smag og de mange variationer, den kommer i. Du bliver velbevandret i det dansk-franske køkken, men lærer også om andre sider af faget – for eksempel gæstebetjening og kommunikation. Det ligger CELF på sinde at lave et studiemiljø med studierelevante aktiviteter, der styrker netværket mellem eleverne, for eksempel ved at tage på studieture, invitere gæstekokke ind og benytte os af de mange gastronomiske initiativer og råvarer, vi har på sydhavsøerne.
Vores ambition er, at eleverne bliver blandt de bedste i deres fag, og at de udover den obligatoriske undervisning i køkkenet har mulighed for at forbedre sig ved hjælp af vores online træning af dem.
Et grundforløb som gastronom er direkte adgangsgivende til tjener hovedforløbet.
Du kan blive en dygtig kok, hvis:
- du er opfindsom
- du er god til at have overblik
- du kan lide at have travlt
- du er en god vært
- du er interesseret i tilberedning, anretning og servering af mad
Ernæringsassistent
Sund mad i de rigtige mængder – til plejehjem, børnehaver eller hospitaler. Som ernæringsassistent bliver du ekspert i målgruppens behov og kan derefter rådgive og sammensætte kost, så det gode måltid bliver helt rigtigt – uanset om det er det lille menneske, der vokser, eller en ældre patient, der spiser meget småt. Undervejs i uddannelsen får du også viden om krop og ernæring, om vitaminer, mineraler og kostsammensætning – samt indsigt i, hvad der gør et måltid visuelt interessant.
På CELF er der tradition for, at eleverne bliver dygtige ernæringsassistenter, der kan spotte kvalitet i råvarer, kan kommunikere det gode måltid i forhold til målgruppen og selvfølgelig har helt styr på hygiejne og egenkontrol.
Du kan have evner som ernæringsassistent, hvis:
- kost og sundhed optager dig
- du er godt til bens – ernæringsassistenter står og går meget
- it-værktøjer er noget, du vil arbejde med
- travlhed ikke betyder, at du mister overblikket
Bager
Er du også en trofast seer, når Bagedysten ruller over skærmen? Så er uddannelsen til bager og konditor måske noget for dig. På CELF dyrker vi både surdejen og smører lagkagen op i adskillige og alternative lag – vi er med andre ord optaget af at være kreative. Mén, vores fornemmeste opgave er, at give dig alle forudsætninger for at blive den bedst mulige bager/konditor.
Det gør vi med afsæt i traditionerne. Derfor får eleverne grundig indføring i ælteteknikker, meltyper, kemien omkring gær- og hævningsprocesser, samt viden om hvordan et produkt visuelt tager sig godt ud, Kundetiltrækning og kundebetjening er en fast del af pensum. I bageriet på skolen arbejdes der med at mindske madspild og gøre bagningen så økonomisk fornuftig som overhovedet mulig. Derfor lærer eleverne alt, hvad vi ved om beregninger af indkøb og salg.
Du kan blive en dygtig bager/konditor, hvis du:
- er kreativt anlagt og kræser for detaljen
- har gode ben – vi står og går det meste af dagen
- kan lide lugten i bageriet
- er interesseret i kontakt med kunder
- elsker dej
Oversigt over undervisningen i den første tid
Oversigt over de første 14 dage.