• Introduktion

      

    Nikotinposer/Daus/Snulle - kan give kognitive skader - læs artiklen via linket herunder

    https://www.dr.dk/nyheder/indland/flere-og-flere-unge-bruger-snus-samtidig-saenker-tobaksproducenter-prisen

    Kære Ryger, damper eller ”snuser” 

    Det er ofte lettere at stoppe, hvis man oplever, at man ikke er alene om at stoppe eller reducere sit forbrug af cigaretter og tobak.

    Du har måske prøvet at stoppe med at ryge, dampe eller tage snus før, men efter en kort periode – vendt tilbage til at bruge lige så meget som før.

    Her på CiP og Moodle vil du kunne finde link til div. artikler, og information om, hvor du kan få hjælp, i form af gode råd og tips.

    Der vil også blive mulighed for at deltage i virtuelle ZOOM rådgivningsmøder – opstart august 2021 - for skolens elever og medarbejdere, hvor vi taler om, hvordan man kan komme igennem en røg- og tobaksfri skole/arbejdsdag.

    Her vil du møde kollegaer og medstuderende, som måske er i samme situation som dig - og derfor også har brug for at tale med andre om, hvordan det går med at være tobaksfri i skole/arbejdstiden. 2 ansatte fra kommunens sundhedsområde samt CELFs egne rygestoprådgivere med mange års erfaring i at hjælpe andre med tobaksstop/-reduktion vil stå for planlægning og gennemførelse af disse ZOOM møder.

    For mere information – se fanen ”Onlinerådgivning” – hvor du finder links til møderne med hjælp til ryge/nikotin-reduktion.

    Lige nu handler det ikke nødvendigvis om at stoppe helt med at ryge eller bruge tobak, men du skal kunne klare en skole/arbejdsdag uden.

    En god plan hjælper - hvordan kan du reducere din rygning?

    • Prøv at trappe ned …. Dvs. længere tid mellem cigaretter/snus – og færre om dagen …. Udsæt din rygning …. Gør det andre steder end du plejer… skift mærke til et med en mindre nikotin i …. Få evt. hjælp på apoteket til at købe en form for nikotinerstatning …
    • I artiklen ”Rygestopprogram, 10 dage fra Sundhed.dk” – er der mange gode tips uanset om du blot vil reducere din rygning eller vil stoppe helt.    
    • For nærmere info omkring nikotinerstatningsmidler se f.eks. omtale her på sundhed.dk
    • For links til div. online ”værktøjer” – se under fanen ”Apps med hjælp til tobaksfri”

    Hvis du har spørgsmål finder du kontaktoplysninger under fanen ”Rygestopkonsulenter”

    Med tobaksfri hilsen

    Røgfri-gruppen