Allgemeines
Velkommen til CELF Onboarding EUD / EUX. Som du ved, må vi ikke modtage dig på skolen på grund af Corona situationen og de restriktioner, der er fulgt med. For at give dig den bedste start på din uddannelse, har vi derfor lavet denne Onboarding til dig.
Her finder du information om skolen, den uddannelse du skal igang med, introduktion til forskellige systemer, herunder skolens læringsplatform, som du skal anvende gennem hele din uddannelse samt Zoom som er den videoplatform, vi anvender til at undervise dig på, så længe vi ikke kan mødes fysisk.
For at se dine undervisningsforløb på CIP skal du klikke her. Så kommer du til vores startside, hvor du klikker på Unilogin. Når du er logget på finder du undervisningsforløbene i venstre side under Mine rum.
Har du glemt din UNI-kode, så klik her for at få anvisning til, hvordan du kan få en ny kode. Har du glemt dit UNI-brugernavn så kontakt skolen.
Fødevarer
Delvis genåbning
GF2 Fødevarer skal møde på skolen mandag d. 22.3 kl 8.00
Du skal benytte indgangen ved biblioteket.
VIGTIGT
-
Du skal kunne fremvise en negativ test, som ikke er mere end 72 timer gammel. De 72 timer gælder fra det tidspunkt, hvor testen er taget.
-
Når din test er tjekket ved indgangen, skal du gå direkte til lokalet på dit skema.
-
Din lærer gennemgår retningslinierne for hygiejne og afstand.
- Husk mundbind. Du skal bruge det når du ikke sidder på din plads eller du ikke har mulighed for at holde tilstrækkelig afstand
- Hvis du har symptomer, skal du blive hjemme.
- Kantinen er IKKE åben
- Husk sundhedskort, pas eller kørekort. Du skal bruge det som dokumentation, hvis du skal testes.
...
-
Info om uddannelsen
Hør faglærer Dorte Skov Jensen fortælle mere om og hvad du skal lære på uddannelsen
;
Link til ZOOM mandag d. 18. januar 2021 kl 13.30
https://zoom.us/j/2857167315Regler for ZOOM-undervisning
- Du skal have kameraet tændt, når du møder på ZOOM og når du modtager undervisning - medmindre din underviser bestemmer noget andet.
- Når du møder, skal du være klar til at modtage undervisning - præcis som hvis du skulle møde på skolen. Dvs. du skal være påklædt og sidde oprejst fx ved et bord.
- Husk at tale pænt til hinanden og underviserne. Tal ikke i munden på hinanden.
Opstart med Online-undervisning
Hvis du skal starte dit Grundforløb (GF2) online, sker der følgende:
Første dag (Mandag d. 18.1.2021)
Du skal møde ind på skolen mellem kl 10.00 og 10.45 for at få udleveret en computer.
Kl 13.30 skal du gå på ZOOM via din computer. Her vil din(e) lærere byde dig velkommen og du vil få en kort gennemgang af uddannelsen. De sikre sig også, at du kan komme på de relevante systemer.
Skemaet, mens du har onlineundervisning
Herunder kan du se dit skema. Fordi du starter uddannelsen med online-undervisning, har vi valgt at give dig flere timer i de almen fag (dansk og naturfag) end du normalt ville have. Det betyder tilgengæld, at du skal mere i værkstedet, når vi atter må komme tilbage på skolen.
Fødevarer - onlineskema
Tid
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
fredag
08.00 – 09.30
Dansk
Værksted
Dansk
Naturfag
Værksted
09.50 – 11.20
Dansk
Værksted
Dansk
Naturfag
Værksted
11.50 – 13.20
Værksted
Værksted
Naturfag
Office
13.30 – 15.00
Værksted
Værksted
Naturfag
Office
;
Om uddannelserne
Herunder kan du læse mere om uddannelserne på CELF
Gastronom / Cater
Har du sans for god smag og helt styr på umami? Hvis ikke, så får du det, når du træder ind i de topmoderne undervisningskøkkener på CELF. Under uddannelsen til gastronom/kok lærer du både om den gode smag og de mange variationer, den kommer i. Du bliver velbevandret i det dansk-franske køkken, men lærer også om andre sider af faget – for eksempel gæstebetjening og kommunikation. Det ligger CELF på sinde at lave et studiemiljø med studierelevante aktiviteter, der styrker netværket mellem eleverne, for eksempel ved at tage på studieture, invitere gæstekokke ind og benytte os af de mange gastronomiske initiativer og råvarer, vi har på sydhavsøerne.
Vores ambition er, at eleverne bliver blandt de bedste i deres fag, og at de udover den obligatoriske undervisning i køkkenet har mulighed for at forbedre sig ved hjælp af vores online træning af dem.
Et grundforløb som gastronom er direkte adgangsgivende til tjener hovedforløbet.
Du kan blive en dygtig kok, hvis:
- du er opfindsom
- du er god til at have overblik
- du kan lide at have travlt
- du er en god vært
- du er interesseret i tilberedning, anretning og servering af mad
Ernæringsassistent
Sund mad i de rigtige mængder – til plejehjem, børnehaver eller hospitaler. Som ernæringsassistent bliver du ekspert i målgruppens behov og kan derefter rådgive og sammensætte kost, så det gode måltid bliver helt rigtigt – uanset om det er det lille menneske, der vokser, eller en ældre patient, der spiser meget småt. Undervejs i uddannelsen får du også viden om krop og ernæring, om vitaminer, mineraler og kostsammensætning – samt indsigt i, hvad der gør et måltid visuelt interessant.
På CELF er der tradition for, at eleverne bliver dygtige ernæringsassistenter, der kan spotte kvalitet i råvarer, kan kommunikere det gode måltid i forhold til målgruppen og selvfølgelig har helt styr på hygiejne og egenkontrol.
Du kan have evner som ernæringsassistent, hvis:
- kost og sundhed optager dig
- du er godt til bens – ernæringsassistenter står og går meget
- it-værktøjer er noget, du vil arbejde med
- travlhed ikke betyder, at du mister overblikket
Bager
Er du også en trofast seer, når Bagedysten ruller over skærmen? Så er uddannelsen til bager og konditor måske noget for dig. På CELF dyrker vi både surdejen og smører lagkagen op i adskillige og alternative lag – vi er med andre ord optaget af at være kreative. Mén, vores fornemmeste opgave er, at give dig alle forudsætninger for at blive den bedst mulige bager/konditor.
Det gør vi med afsæt i traditionerne. Derfor får eleverne grundig indføring i ælteteknikker, meltyper, kemien omkring gær- og hævningsprocesser, samt viden om hvordan et produkt visuelt tager sig godt ud, Kundetiltrækning og kundebetjening er en fast del af pensum. I bageriet på skolen arbejdes der med at mindske madspild og gøre bagningen så økonomisk fornuftig som overhovedet mulig. Derfor lærer eleverne alt, hvad vi ved om beregninger af indkøb og salg.
Du kan blive en dygtig bager/konditor, hvis du:
- er kreativt anlagt og kræser for detaljen
- har gode ben – vi står og går det meste af dagen
- kan lide lugten i bageriet
- er interesseret i kontakt med kunder
- elsker dej
Undervisere og vejleder
Herunder kan du se, hvem dine lærere er og hvordan du kan kontakte dem.
Dorte Skov Jensen (kontaktlærer)
Fødevarer (værksted)
Tlf: 61 63 28 74
Naturfag
Tlf: 60 84 10 49
Dansk
Tlf: 27 68 37 70
Førstehjælp og brand
Tlf: 51 35 99 02
Elevvejleder
Tlf: 61 12 68 12