Flødekager

1. Waels (vandbakkelse)

Wales – typer                                      

Generelt bør al Wales sprøjtes ud med en stor stjernetylle

 Marie boller:

Sprøjtes ud som store rosetter (uden spids), hvorpå du lægger et tyndt lag sukker linsedej  (2/3 linsedej blandet med 1/3 melis), som er rullet meget tyndt ud, og linsedejen må ikke blive større i omkreds end bollen. Efter bagning flækkes bollen, og du sprøjter lidt hindbærmarmelade i bunden. Så sprøjtes du 20 gram flødecreme i, og derefter 30 gram flødeskum i. Toppen lægges på og pyntes med en roset af flødeskum. Kan pyntes med en skive skæregele. I stedet for at dele bollen, kan du skære/klippe den op i siden.

 Walesboller til fløde:

Sprøjtes ud som Marieboller men uden linsedej. Flækkes i siden og fyldes med 50 gram flødeskum. Toppen af bollen kan overtrækkes med chokolade eller chokoladeglasur og pyntes med en fløde roset og et stykke frisk/dåse frugt.

 Mocca boller:

Sprøjtes aflange (ca. 10 cm). Efter bagning klippes de op i toppen og fyldes med mocca creme. Toppen dyppes i varm mocca glasur og pyntes af med flødeskum og chokolade pynt.

 Kartoffel kager:

Sprøjtes lidt kortere og tykkere end mocca bollerne (ca. 7 - 8 cm). Efter bagning klippes de i toppen og fyldes de med en god rom creme. På toppen lægges et stykke tyndt ovalt marcipan der en hakket godt med pigsporen. Når marcipanen er lagt på, drysses du et tyndt lag cacao over bollerne.

 Fløde horn:

Sprøjtes ud som halvcirkler. Efter bagning dyppes toppen i karamel, og hornet flækkes. I bunden sprøjter du lidt abrikosmarmelade og en stribe flødecreme. Flødeskummet blandes med vanille (500 gram flødeskum til 1 vanillestang), som du sprøjter i hvert horn. Toppen lægges på og kan evt. sprøjtes over med tynde chokoladestriber.

 Stor waleskringle/Waleskrans (ca 200 gram wales masse):

Skabelonen lægges på pladen og du drysser lidt mel over. Skabelonen fjernes og du lægger en tynd stribe mat butterdej så den er inden for skabelonen. Herefter sprøjter du den op ad 2 gange med en stor stjernetylle, hvor første tur skal være så flad så muligt, mens anden tur skal være mere kunstnerisk. Efter bagning overtrækker du toppen af kringlen med chokolade eller chokoladeglasur. Med glasuren er det bedst at vente til sidst. I bunden sprøjter du en stribe hindbærmarmelade og flødecreme. Oven på cremen sprøjtes flødeskum dekorativt og toppen af kringlen lægges på og du pynter den med fløde rosetter.

 Walesstænger (ca 250 gram wales masse):

Der lægges en stribe mat butterdej med en bredde på 8 cm ud på pladen. Derefter sprøjtes der 2 striber wales på langs af bunden (en på hver kant af butterdejsstrimlen). Derefter sprøjtes der fra side til side i “S” form på tværs af stangen (der bør være et mellemrum mellem striberne der svarer til den tykkelse striben har). Til sidst sprøjtes der igen 2 striber der hvor de første striber blev sprøjtet.

Efter bagning stryges et tyndt lag hindbærmarmelade ud i midten. De 2 striber glaseres på langs, og dekoreres med tværstriber af pikeringsgele (som på kransekage).