Om temaet

View

Dette tema handler om fedtstoffer. Fedtstoffer består næsten kun af fedt, nemlig 80-100 %, og er således et meget ensidigt næringsmiddel. Men fedtstoffer er uundværlige i madtilberedningen. De er med til at forbedre både smagen og selve smagsoplevelsen af en ret eller råvare.

Alle, der arbejder med mad professionelt, anvender fedtstoffer. Det være sig i kolde som varme retter, til smørrebrød samt i brød og kager.

Eksempler på, hvad fedtstoffer anvendes til i madtilberedningen, er:

  1. Som stegemiddel, der smører og overfører varme til emnet, der steges, hvorved smag og stegeskorpe udvikles
  2. Som selvstændig smagsgiver
  3. Som fortykningsmiddel i varme og kolde saucer
  4. Som ingrediens i  kagedeje, mørdeje, rullede deje og gærdeje, hvor fedtstoffets funktion i dejen afhænger af, hvilken type dej det er.
Last modified: Wednesday, 5 July 2017, 11:26 AM