Tarte tatin

Se

  • Ingredienser

    • 150 gram sukker
    • 25 gram smør
    • 6 æbler (eller pærer) (ca. 1 kg)
    • 1 portion butterdej

Fremgangsmåde

Tag butterdejen ud af køleren/fryseren og lad den varme op til stuetemperatur så den er til at rulle ud.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl æblerne og skær dem i både.

Smelt langsom alt sukkeret. Pas på det ikke brænder på. Rør rundt hvis det begynder at ryge inden det hele er smeltet.

Rør smørret ud i sukkeret.

Tilsæt æblerne. Brun dem indtil de er gyldne over det hele. Ca. som brune kartofler juleaften. Stykkerne skal være hele, så de må ikke blive alt for bløde.

Når æblerne bliver varmet op begynder der at trænge saft ud af dem. Det danner en tynd sirup i bunden af panden. Den skal koges ind til en tykkere sirup. Ellers bliver butterdejsbunden blød og klæbrig når kagen er færdig.

Rul butterdejen ud så den lige kan dække panden. Pensl evt. flere stykker sammen med et pisket æg.

Dæk panden med butterdej og sæt den i ovnen. Hvis din pande ikke kan tåle at komme i ovnen, kan du bruge et rundt ildfast fad i stedet for. Bare hæld æblerne over i det og dæk det med butterdej.

Prik huller i butterdejen så dampen fra æblerne kan trænge ud.

Sæt panden i en varm ovn på 200 grader i 20-25 minutter.

Bag indtil butterdejen er jævnt gylden.

Vend kagen over på et fad så butterdejen ender nederst.

Spis den gerne lidt lun, med creme fraiche eller flødeskum til.

                                            

Senest ændret: Thursday den 3. August 2017, 15:19