Video - smør & kærnemælk

Wyświetl

Fremgangsmåde

Bland kærnemælk og piskefløde i en skål.

Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i 24-48 timer. Indtil det bliver tykt.

Når det er blevet tykt kan du komme det i køleskabet nogle dage indtil du skal kærne smør af det.

Pisk det (det er det der hedder at kærne). Først til flødeskum, og så videre indtil fedtet skiller fra.

Du er ikke i tvivl om hvornår det er sket. Det er skilt i to tydelige dele. En del flydende væske og en stor klump fast fedt der sidder fast i piskeren. Væsken er hjemmelavet kærnemælk, og kan drikkes eller bruges til at bage med. Fedtet er smørret.

Pres så meget af kærnemælken ud af smørret som muligt. Pres det imellem hænderne. Hvis smørret er meget varmt kan det godt være svært at håndtere. Så kom det i en skål koldt vand indtil du kan.

Ælt til sidst saltet ind i smørret. 

Ostatnia modyfikacja: Monday, 18 September 2017, 09:37